Jari Aarnion tarina yksinoikeudella discovery+-palvelussa

25 lokakuuta 2022 - Viimeksi päivitetty 13 joulukuuta 2022

Uusi dokumenttisarja vie katsojan keskelle yhtä Suomen rikoshistorian kiinnostavinta tapausta – mukana ennennäkemätöntä sisältöä.

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö, vuoden poliisiksi vuonna 1987 valittu Jari Aarnio on tutkinut ja ratkaissut Suomen historian vakavimpia rikoksia vuosikymmenien ajan. Aarnion palkittu poliisiura päättyi vuonna 2013. Sittemmin hänet tuomittiin useista rikoksista pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Rikosprosessi eri käänteineen on herättänyt runsaasti huomiota. Mutta ovatko asiat menneet kaikkinensa niin kuin ne on julkisuudessa aiemmin esitetty?

Uudessa Tapaus Aarnio -dokumenttisarjassa Jari Aarnio kertoo tarinansa discovery+-palvelussa yksinoikeudella. Neliosaista sarjaa kuljettaa eteenpäin palkittu dokumenttiohjaaja Sami Kieksi. Kieksi perehtyy Aarnioon liittyvään rikosvyyhtiin ja tutustuu ennennäkemättömään materiaaliin, jota on tallennettu päähenkilön elämän dramaattisista hetkistä.

Jari Aarnio tuomittiin joulukuussa 2020 epävarsinaisena laiminlyöntirikoksena tehdystä murhasta elinkautiseen vankeuteen. Ensimmäisessä jaksossa asiantuntijat avaavat Aarnion oikeusprosessin poikkeuksellisia tapahtumia. Sarjan edetessä seurataan muun muassa Aarnion ensihetkiä valvotussa koevapaudessa.

- Vaikka Jari Aarnio on tuomittu rikollinen, halusin lähestyä häntä ja aihetta inhimillisellä otteella. On tärkeää ymmärtää, että kuvausten aikana hän suoritti tuomionsa loppuun ja pääsi ehdonalaiseen vapauteen. Koen, että nyt on hyvä hetki käsitellä asioita myös joiltain osin hänen näkökulmastaan. Erityisesti minua kiinnosti, löytyykö Aarniosta sellaisia asioita, joita suuri yleisö ei vielä tiedä, Sami Kieksi sanoo.

Ääneen pääsevät Aarnion lisäksi useat henkilöt ja asiantuntijat: rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen, oikeustieteen tohtori, varatuomari Henna Marjosola, varatuomari Jan-Olof Nyholm, DNA-tutkija Jari Louhelainen, rikostoimittaja Harri Nykänen, ex-jengipomo Keijo Vilhunen, rikollispomon leski Satu Andersson ja ex-prostituoitu ”Saarana” tunnettu Iina Ahonen

Dokumentti käy läpi tapahtumia aina kesään 2022, jolloin Aarnio valvottu koevapaus päättyy ja hän on suorittanut rangaistuksensa yhteiskunnalle. Aarnio opettelee elämää ehdonalaisessa vapaudessa, mutta voiko hän koskaan olla täysin vapaa?

Sarjan Warner Bros. Discoverylle on tuottanut Solar Republic.

Tapaus Aarnio
discovery+ 10.11. alkaen
Ensimmäinen jakso myös TV5:lla

 

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery