Jääkiekon olympiaturnaus alkaa torstaina – TV5:n ja discovery+:n asiantuntijat Kimmo Timonen ja Annina Rajahuhta arvioivat Leijonajoukkueiden mahdollisuuksia

31 tammikuuta 2022

Torstai-iltapäivänä putoaa olympiakiekko jäähän ensimmäistä kertaa, kun Naisleijonat aloittaa Pekingissä olympiaurakkansa päivää ennen virallisia avajaisia. Miesten ja naisten jääkiekkoturnauksia seurataan tiiviisti TV5:lla ja discovery+-palvelussa.

Pian selviää, nappaako Suomi historiansa ensimmäisen olympiakullan miesten ja naisten jääkiekossa. Naisten jääkiekkoturnaus alkaa jo torstaina 3.2. eli päivää ennen olympialaisten virallisia avajaisia. Naisleijonat aloittavat olympiaurakkansa ottelulla Yhdysvaltoja vastaan kello 14.30. Miesten olympiaturnaus käynnistyy viikkoa myöhemmin ja Leijonat kohtaa avausottelussaan Slovakian torstaina 10.2. ja lähetys alkaa klo 10. Suomen otteluihin sekä välieristä finaaleihin valmistaudutaan aina puolituntia aiemmin käynnistyvällä studiolähetyksellä.

Vapaasti katsottava TV5 näyttää talviolympialaisten jääkiekkoturnaukset ainoana suomalaisena tv-kanavana. Kanava televisioi suorina lähetyksenä kaikki Suomen ottelut sekä pelit välieristä aina finaaliin saakka. Discovery+-palvelu näyttää puolestaan jokaisen jääkiekko-ottelun sekä kaikki muut olympialaisissa käytävät kilpailut ja tapahtumat.

TV5:n ja discovery+:n asiantuntijoina miesten olympiaturnauksessa toimii legendaarinen nippu entisiä kiekkotähtiä, kuten Kimmo Timonen, Teemu Selänne, Tuomas Grönman ja Antti-Jussi Niemi. Neljän olympiamitalin Stanley Cup -voittaja Timonen arvioi luottavaisin mielin Leijonien otteita.

- Näkisin, että paperilla Venäjän joukkue on kovin, mutta jääkiekko on joukkuepeli ja Suomi on ollut aina vahva joukkuepelaamisessa. Joukkuepelaaminen on tulevissa olympialaisissa isossa roolissa, sillä turnaus etenee niin nopeasti. Jukka Jalosen johtama Suomen miesten joukkue on loistavasti valmennettu ja yleensä Jalosen joukkueet ovatkin roolitettu hyvin – pelaajat tietävät tasan tarkkaan, mitä heiltä odotetaan. Näistä syistä nostan Suomen yhdeksi mitaliehdokkaaksi, Timonen ennakoi.

Naisleijonien olympiamatkaa Discoveryn kanavilla seuraavat asiantuntijoina toimivat entiset huippupelaajat ja olympiamitalistit Annina Rajahuhta, Terhi Mertanen ja Saija Tarkki. Rajahuhdan mukaan Suomen naisten jääkiekkojoukkue pääsee testaamaan heti avauspelissä oman tasonsa maailman parhaimpia pelaajia vastaan.

- On kylmä fakta, että naisten jääkiekon puolella pohjoisamerikkalaiset joukkueet ovat pystyneet ottamaan kaiken irti olympiakaudesta, sillä he ovat leireilleet yhdessä puoli vuotta ennen kisoja. Nyt naisleijonien ympärillä ennen kisoja on ollut kova kohina. Uskon ja toivon, että asia on pystytty työstämään joukkueen sisällä ja kaikki energia saadaan suunnattua itse asiaan eli peleihin. On tärkeää, että olympiaturnaukseen saadaan avausottelun merkeissä hyvä startti, Rajahuhta kommentoi. 

Naisleijonien olympiaturnauksen ottelut TV5:lla ja discovery+-palvelussa:
To 3.2. 14.30 Suomi – Yhdysvallat
La 5.2. 05.30 Kanada – Suomi
Ma 7.2. 14.30 Sveitsi – Suomi
Ti 8.2. 14.30 ROC – Suomi
Puolivälierät joko pe 11.2. tai la 12.2.

Vaikka Suomi ei pelaisi, näkyvät nämä kaikki ottelut TV5:lla ja discovery+-palvelussa
Välierät ma 14.2. 
Pronssiottelu ke 16.2.
Finaali to 17.2.

Miesleijonien olympiaturnauksen ottelut TV5:lla ja discovery+-palvelussa:
To 10.2. 10.00 Suomi – Slovakia
Pe 11.2. 14.30 Latvia – Suomi
Su 13.2. 10.00 Suomi – Ruotsi
Mahdollinen Playoff-karsinta ti 15.2.
Mahdollinen Puolivälierät ke 16.2.

Vaikka Suomi ei pelaisi, näkyvät nämä kaikki ottelut TV5:lla ja discovery+-palvelussa
Välierät pe 18.2.
Pronssiottelu la 19.2.
Finaali su 20.2.

Jääkiekon selostajat ja kommentaattorit
Oskari Saari ja Janne Pesonen (m)
Juhavaltteri Salminen ja Terhi Mertanen (n)
Nuutti Vihtilä ja Antti-Jussi Niemi
Julius Vauhkonen, ruotsinkielinen selostus Suomen otteluissa
Oskar Osala kommentoi ja haastattelee kaukalon laidalla

Naisten jääkiekon studiotiimi
Oona Tolppanen
Annina Rajahuhta
Saija Tarkki

Miesten jääkiekon studiotiimi
Juhani Henriksson
Teemu Selänne
Kimmo Timonen
Tuomas Grönman
Antti-Jussi Niemi

Olympialaisten esitysoikeudet omistava Discovery on tehnyt Ylen kanssa alilisensiointisopimuksen, jonka mukaan olympialaisia näkyy myös Ylen kanavilla, lukuun ottamatta kello 19–21 välistä lähetysaikaa sekä miesten ja naisten jääkiekkoturnauksia, jotka ovat yksinoikeudella vain Discoveryn kanavilla.

 Discovery Finland on olympialaisten virallinen koti. Yhtiön vapaasti katsottava tv-kanava TV5 näyttää Pekingin talviolympialaisten tapahtumia HD-lähetyksenä aamusta iltaan viikon jokaisena päivänä. Suoratoistopalvelu discovery+ on ainoa paikka Suomessa, jossa voi seurata kaikki olympialaisten tapahtumat. Discovery Finlandin tarjonta täydentyy Eurosport 1 ja 2-kanavien sisällöllä. Miesten ja naisten jääkiekkoturnaukset näkyvät talviolympialaisissa yksinoikeudella Discoveryn kanavilla. Discovery Finland on osa globaalia mediayhtiö Discovery Inc:ia, joka omistaa olympialaisten mediaoikeudet Euroopassa.

Yhteyshenkilöt

Petra Olamo

Communications Advisor