Atlantin yli vie jälleen ainutlaatuiseen seikkailuun TV5:lla ja discovery+-palvelussa

3 elokuuta 2022 - Viimeksi päivitetty 13 lokakuuta 2022

Palkittu, kansainvälisestikin menestynyt Atlantin yli tekee odotetun paluun – entistä vaativampana ja jännittävämpänä!

TV5-kanavalla on seurattu kahteen kertaan todellista jännitysnäytelmää, jossa tunnetuista suomalaista koostuva miehistö ylittää Atlantin valtameren. Luonnonvoimat näyttävät jälleen mahtinsa, kun hittisarjasta nähdään odotettu 3. kausi TV5:lla ja discovery+-palvelussa.

Joel Harkimo kutsuu rohkealle matkalle viisi kiinnostavaa suomalaista julkisuuden henkilöä. Mukana ovat tubettaja, laulaja ja lauluntekijä Sara Forsberg, yrittäjä, juontaja ja ex-malli Anne Kukkohovi, tv-viihteen moniottelija ja Duudsonien voimahahmo Jarno Laasala, valovoimainen pop-tähti Pete Parkkonen sekä ravintoloitsija ja useassa maassa palkittu huippukokki Michael Björklund.

Tutun ja turvallisen Lintu-purjeveneen kipparina toimii luottokapteeni Kenneth ”Kentsu” Thelen. Kokeneet vahtipäälliköt Atlantin tyrskyissä ovat itseoikeutetusti veneen omistaja Jyrki Mäki sekä kokenut purjehtija ja pelastusvastaava Patrick Neuhaus.

Kapteeni ja tähdet haastetaan isommin kuin koskaan: merimaileja kertyy enemmän, kun köydet irrotetaan Euroopan mantereen puolelta. Lähtösatamasta, Portugalin kauniista Cascaisista, on määrä purjehtia noin kolmessa viikossa Karibian Saint-Martinille.

Miten ainutlaatuinen joukko selviää yhdessä keskellä loputonta valtamerta? Entä miten kukin yksilö selviää eristyksen tuomista haasteista? Jokaisen on pakko päästää irti arjen rutiineista ja sosiaalisista suhteista ja kohdata itsensä - sekä tietenkin opetella purjehtimaan.

Kukaan ei vielä lähtiessä osaa arvata, millaiset myrskyt odottavat niin merellä kuin oman pään sisällä. Valtameripurjehduksen tuomat haasteet, kuten unenpuute, vaikeat olot ja ryhmädynamiikan rakentuminen, tuottavat jo itsessään päänvaivaa. Matkalle mahtuu paljon muutakin, eikä kaikki ole vaaleanpunaista auringonlaskua.

Atlantin yli on suomalainen formaatti, jonka paikalliset versiot ovat olleet valtava menestys mm. Ruotsissa ja Tanskassa.

Ohjelman Warner Bros. Discoverylle tuottaa Rabbit Films. 

Atlantin yli 3. kausi
TV5 ja discovery+ 24.8. alkaen

 

SARA FORSBERG

”Oon ihan varma, että matkalta palaa erilainen Sara, mutta minkälainen? Sitä en tiedä vielä itsekään.”

Sara, 28, on uuden sukupolven tähti, joka nousi maailmanmaineeseen vuonna 2014 YouTube-videoiden “kielinaisena“. Menestys vei nuoren naisen levytyssopimuksen myötä Los Angelesiin, jossa hän teki niin musiikkia, televisiota kuin elokuvaakin; Sara jopa loi vuonna 2015 Star Wars -elokuvaan alien-kielen. Saran elämää on varjostanut odotusten ja paineen taakka. Suurimmat odotukset ovat olleet Saralla itsellään. Elämä Los Angelesissa ei lopulta asettunut uomiinsa ja päättyi kotiinpaluuseen

Nykyisin Sara on musiikkia itsekin tekevä laulaja, radiojuontaja, tv-esiintyjä ja edelleen myös sosiaalisen median iso vaikuttaja. Hänen kanavallaan on yli miljoona tilaajaa, ja katselukerrat lasketaan kymmenissä miljoonissa.

PETE PARKKONEN

”Oon aika malttamaton tyyppi. Lähdetään jo sinne botskille!”

Pete, 31, tuli tunnetuksi alunperin Idols-ohjelman kautta, mutta on sittemmin osoittanut olevansa kaukana tähdenlennosta. Pete on muusikko, lauluntekijä ja artisti - yksi Suomen musiikkitaivaan kirkkaimmista tähdistä. Ensimmäisen kultalevynsä hän sai vuonna 2009.

Peten lapsuus Pihtiputaalla kului vahvasti urheilun parissa. Urheilullinen perhe kannusti Peteä myös toisen mielenkiinnon kohteen, musiikin saralla. Pete perusti kaverinsa kanssa ensimmäisen bändin jo 13-vuotiaana ja marssi kunnantalolle vaatimaan treenikämppää. Soittopaikka löytyi, ja loppu on historiaa.

Lähipiirille tieto Peten tulevasta Atlantin ylityksestä ei tullut yllätyksenä, sillä tämän tyyppinen haaste on ollut Petelle tietynlainen haave ja unelma aina.

JARNO LAASALA

”Oon aina miettinyt, että jos joku kysyisi, että lähtisitkö kuuhun? Lähtisin. Ehkä tämä on se minun kuulentoni.”

Jarno, 42, on suomalaisen tv-bisneksen suuri, palkittu taustavaikuttaja. Iso yleisö tuntee hänet parhaiten yhtenä uraauurtavan Duudsonit-ryhmän jäsenenä ja Possen juontajana. Jarno kasasi Duudsonien nelikon ja oivalsi, että heitä pitää alkaa kuvata. Hän on myös Rabbit Films -tuotantoyhtiön perustaja ja on edelleen yhtiön merkittävä osakas.

Tv-viihteen parissa Jarno on tehnyt kaikkea mahdollista: kuvannut, leikannut, ohjannut ja työskennellyt toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Herkkä ja tunteellinen mies on nähnyt viihdemaailman alusta loppuun, Hollywoodia myöten. Jarno on edelleen vastuussa Duudsonien eri liiketoiminnoista, kuten aktiviteettipuistoista ja YouTube-kanavista. Tätä nykyä hän on myös luennoitsija ja alati elämännälkäinen seikkailija.

ANNE KUKKOHOVI

”Mun isä oli merimies, ja jollakin tapaa mä ajattelen, että hän olisi ollut ylpeä tästä että oon täällä.”

Anne, 51, on nainen, josta kaikilla on jonkinlainen mielikuva. Varsinkin viime vuosien otsikot ovat tuoneet esiin rohkean naisen, joka puhuu julkisesti seksuaalisuudestaan ja nuorempien miesten deittailusta sekä yhtä lailla kohtaamistaan vaikeuksista. Anne osaa kohauttaa, ja hän luonnehtii itseään sanoin ”äiti, yrittäjä ja hustleri”.

Anne on entinen, kansainvälinen huippumalli, minkä jälkeen hän työskenteli useissa merkittävissä mainostoimistoissa, kunnes ryhtyi itse yrittäjäksi. Suurelle yleisölle Anne on tuttu myös useiden tv-ohjelmien monivuotisena juontajana. Anne kokee olevansa tällä hetkellä elämässään jonkinlaisessa risteyksessä. Muun muassa henkiset asiat ja elämän arvoitus kiinnostavat. Juuri nyt onkin sopiva aika Atlantin ylitykseen – haasteen, jonka Anne aikoo ottaa totaalisena nollauksena.

MICHAEL BJÖRKLUND

”Uskon, että tämä seikkailu tulee olemaan itselleni suuri haaste ja valtava testi.” 

Michael, 46, on ahvenanmaalainen palkittu huippukokki, joka on valittu vuoden kokiksi Suomessa ja Ruotsissa. Hän pyörittää useita suosittuja ravintoloita kotimaakunnassaan Ahvenanmaalla sekä Suomen mantereen puolella. Ahvananmaalla Kastelholman linnan kupeessa sijaitseva Smakbyn on käsite niin paikallisille kuin turisteillekin. Micke tunnetaan myös tuotteliaana keittokirjailijana. Sympaattinen mies on kokannut legendaarisen Strömsö-ohjelman kokkina, ja hän voitti vuonna 2020 Ruotsin Selviytyjät. 

Michael nauttii rauhasta ja hiljaisuudesta, mutta toisaalta hänellä on jatkuvasti monta rautaa tulessa. Äidinkielenään hän puhuu ruotsia, mutta suomi taittuu omalla persoonallisella tavalla. Suomen kieltä Micke aikoo oppia enemmän reissulla Atlantin yli. Michael ei ylipäätään epäröinyt sekuntiakaan, kun häntä kysyttiin ohjelmaan mukaan.

Yhteyshenkilöt

Jenni Kokkonen

Communications & PR Manager, Warner Bros. Discovery