Leijonat toi yleisöryntäyksen TV5:lle ja Dplayhin – ottelut tavoittivat 1,2 miljoonaa!

4 tammikuuta 2021 - Viimeksi päivitetty 29 heinäkuuta 2021

Upea turnausmenestys toi yleisöryntäyksen Leijona-kiekkoa yksinoikeudella esittäville Discoveryn jakelualustoille

Nuoret Leijonat ovat menestyneet erinomaisesti Kanadassa pelattavassa U20 MM-turnauksessa. Varhain tiistaiaamuna ottelut jatkuvat välieräpelillä Yhdysvaltoja vastaan. Upea turnausmenestys on tuonut myös yleisöryntäyksen Leijonakiekkoa yksinoikeudella esittäville Discoveryn jakelualustoille. Esimerkiksi 2.1. pelattu Suomi-Ruotsi-ottelu tavoitti TV5:lla parhaimmillaan 1,2 miljoonaa katsojaa. Ottelun katseluosuus 25-54-vuotiaiden kohderyhmässä oli peräti 64,4%.

Leijonakiekko piti katsojat otteessaan pitkin joulun pyhiä ja välipäivinä. Nuorten Leijonien pelaamat ottelut Sveitsiä (27.12.), Slovakiaa (30.12.) ja Ruotsia (2.1.) vastaan saivat kaikki yli puoli miljoona katsojaa. Kaikki kolme ottelua nostivat TV5:n pelipäivien suurimmaksi tv-kanavaksi parhaaseen katseluaikaan kohderyhmässä 25-54. Erityisesti Suomen ottelu Ruotsia vastaan sai kotisohvilla kanavan kääntymään TV5:lle. Lauantaina 2.1. pelatun Suomi-Ruotsi-ottelun keskikatsojamäärä oli 704 000 (4+) ja kaikkinensa ottelu tavoitti 1,2 miljoonaa suomalaista. Kilpaillussa 25-54-vuotiaiden kohderyhmässä ottelua seuranneiden osuus oli 64,4%. 

 -    Luvut todistavat, että TV5 ja discovery+:ksi pian muuttuva suoratoistopalvelu Dplay tunnetaan nyt Leijonien kotina ja lähetysten parissa on viihdytty pitkään. Toistuvat isot katsojaluvut ovat palkinto siitä määrätietoisesta työstä, jota olemme tehneet Discoveryn nostamiseksi merkittävien urheilua esittävien yhtiöiden joukkoon Suomessa. Tulevien välierä- ja mitaliotteluiden ajankohdat koettelevat kannattajia, mutta leijonajoukkue osoitti jo puolivälierässä Ruotsia vastaan että kannattaa valvoa, sanoo Discovery Finlandin urheilupäällikkö Antti Haajanen.

 

U20 MM-turnaus, Kanada Nuorten MM-kisat, 25.12.–5.1.

Kaikki pelit Dplayn urheilupakettien kautta.
TV5 näyttää kaikki Suomen alkusarjan pelit, Suomen puolivälierän, välierät, pronssiottelun ja finaalin.

Studioisäntänä Juhani Henriksson, selostajina J-P Jalo ja Juhavaltteri Salminen, asiantuntijoina Teemu Selänne, Kimmo Timonen, Niklas Hagman ja Tuomas Grönman.

 

Suomen Jääkiekkoliiton ja Discovery Finlandin välinen sopimus ulottuu vuoteen 2026 saakka.
*Discoveryn suoratoistopalvelu Dplay muuttuu discovery+-palveluksi tammikuussa 2021.

 

Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus