Luvassa tuhti urheilusyksy discovery+-palvelussa ja TV5:lla

30 kesäkuuta 2022 - Viimeksi päivitetty 13 joulukuuta 2022

Leijonakiekko aloittaa rytinällä Warner Bros. Discoveryn monipuolisen urheilusyksyn. Snooker, tennis, ratamoottoripyöräily ja golf täydentävät kattauksen. 

Elokuun lämpimät illat ja yöt on pyhitetty jääkiekolle, kun luvassa on kuukauden sisään kahdet jääkiekon MM-kilpailut. Elokuun toisella viikolla käynnistyvä U20 MM-turnaus ja heti perään naisten MM-kisat. Vapaasti katsottava TV5 ja discovery+-palvelu seuraavat tiivisti Nuorten Leijonien ja Naisleijonien taistelua MM-mitaleista.

Warner Bros. Discoveryn monipuolinen urheilutarjonta on tulevana syksynä runsasta. Lähes jokaisena viikonloppuna aina elokuusta joulukuuhun pelataan huippugolfia ja ajetaan MM-pisteistä ratamoottoripyöräilyssä. Tenniskausi jatkuu elokuisen US Openin jälkeen tiiviissä viikkotahdissa ATP-turnausten osalta. Snooker-turnauksia päästään jännittämään syyskuusta joulukuuhun.

Warner Bros. Discoveryn kanavien syyskauden urheilutarjontaa 


Jääkiekon U20 MM-turnaus
Alun perin viime tammikuussa ohjelmassa olleet jääkiekon U20 MM-kisat jouduttiin keskeyttämään koronapandemian vuoksi kesken turnauksen. Tammikuusta elokuuhun siirretty turnaus pelataan heti kesälomien jälkeen, kun 9.8. Kanadan Edmontonissa käynnistyy Suomen Warner Bros Discoveryn yksi vuoden katsotuimmista urheilutapahtumista. TV5 näyttää suorina lähetyksinä kaikki Suomen ottelut sekä mitalipelit. Suomen otteluihin ja mitalipeleihin valmistaudutaan Leijonastudion analyyseillä ja keskusteluilla. Koko turnaus on katsottavissa suorina lähetyksinä discovery+-palvelussa.

Jääkiekon U20 MM-kisat 9.–20.8.: discovery+ ja TV5

Naisleijonien MM-turnaus
Olympiapronssia Pekingissä juhlineet Naisleijonat lähtee mitalijahtiin myös MM-kisoissa. Tanskan Herningissä ja Frederikshavnissa pelattava MM-turnaus on ensimmäinen kerta, kun naisten MM-kisat pelataan samana vuonna olympialaisten kanssa. Aiemmin naisten MM-kisoista pidettiin välivuotta olympiavuosina. Kaikki Suomen pelit ja mitaliottelut näkyvät TV5:llä ja discovery+ -palvelussa. 

Naisten jääkiekon MM-kisat 25.8.–4.9.: discovery+ ja TV5

Tenniksen grand slamit ja ATP-turnaukset
Kauden viimeinen grand slam -turnaus, US Open, pelataan perinteiseen tapaan syyskuussa New Yorkin massakentillä. Grand slamien lisäksi Warner Bros. Discoveryn kanavat näyttävät kaikki syyskauden kalenterissa olevat ATP1000 ja ATP500 -turnaukset. Käytännössä syyskuuta lukuun ottamatta kovatasoisia tennisturnauksia nähdään discovery+:lla ja Eurosportin kanavilla joka viikko. Tennislähetyksiä selostavat Arne Six ja Arno Seiro. Asiantuntijana toimii Suomen menestynein tennispelaaja Jarkko Nieminen.

US Open 29.8.–11.9.
ATP-finaaliturnaus 13.–20.11.
ATP 500 ja ATP 1000 - turnauksia lähes joka viikko elokuusta marraskuuhun

Tennikset grand slamit ja ATP-turnaukset: discovery+, TV5 ja Eurosportin kanavat

Golfin PGA Tour
Vuoden alusta alkaen Warner Bros. Discoveryn urheilusisältöihin kuulunut golfin PGA Tour jatkuu elokuussa peräti kolmen turnauksella. PGA Tourin 2022 -kausi päättyy elokuussa, mutta uusi kausi käynnistyy heti seuraavassa kuussa. Kaikkiaan maailman parhaat golfaajat näkyvät vuoden aikana yli 40 kisaviikonlopun aikana discovery+-palvelussa sekä Eurosport Playerissä. Lisäksi lähetyksiä on tarjolla Eurosport 2 -kanavalla. Turnausviikonloppujen suorat lähetykset käynnistyvät Suomen aikaan torstai-iltaisin. PGA Tourin lähetykset ovat pääosin englanniksi selostettuja. Kaikissa elokuussa pelattavissa kilpailuissa on suomalainen selostus. Selostajana Arno Seiro ja asiantuntijoina Antti Ahokas sekä Peter Erofejeff.

Golfin PGA Tour elokuussa
Golf PGA Tour: FedEx St. Jude Championship 11.-14.8.
Golf PGA Tour: BMW Championship 18.-21.8.
Golf PGA Tour: TOUR Championship 25.-28.8.

Golfin PGA Tour: discovery+ ja Eurosport Player sekä Eurosport 2

Jääkiekon EHT-turnaukset
Warner Bros. Discoveryn Leijonakiekkotarjonta on muutakin kuin arvokisoja. Loppusyksystä luvassa on kaksi EHT-turnausta. Ensin perinteinen isänpäiväviikonlopun Karjala-turnaus ja joulukuussa vielä Sveitsin EHT. Kaikki EHT-turnausten pelit näkyvät TV5:llä ja discovery+ -palvelussa. Suomen otteluihin valmistaudutaan aina Leijonastudion kiinnostavilla asiantuntijakeskusteluilla.

Karjala-turnaus 10.–13.11.
Sveitsin EHT 15.-18.12.

EHT-turnaukset: discovery+ ja TV5

MotoGP™ MM-sarja
Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja jää heinäkuussa kesätauolle, mutta elokuussa kausi jatkuu tiiviillä tahdilla aina 23.10. ajettavaan päätösosakilpailuun. Kaikki kisaviikonloput ovat kolmipäiväisiä tapahtumia. Discovery+:lla nähdään perjantaisin lähetykset vapaista harjoituksista, lauantaisin aika-ajoista ja sunnuntaina itse kilpailuista. MM-sarjaa ajetaan neljässä eri luokassa, kun radalla otetaan mittaa sarjan kuninkuusluokassa MotoGP™:ssä sekä Moto2™-, Moto3™-luokissa. Lisäksi ajetaan sähkömoottoripyörien FIM Enel MotoE™ MM-sarjan pisteistä.

MotoGP™-osakilpailut myös Kutosella
Aragon 18.9.
Valencia 6.11.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja: discovery+ ja Kutonen

Snooker-turnaukset syyskaudella
Yksi Warner Bros. Discoveryn kanavien suosituimmista ja seuratuimmista urheilulajeista on vuodesta toiseen snooker. Elokuusta joulukuuhun seurataan lähes joka viikko jännittäviä tapahtumia vihreällä veralla, kun discovery+, Eurosportin kanavat ja Kutonen näyttävät kaikki snookerkauden ranking-kilpailut sekä niiden karsinnat. Selostajina toimivat Aki Kauppinen ja Ville Pasanen.

Elo-syyskuu
European Masters 16.-21.8.
British Open 26.9.-2.10.
Lokakuu 
Northern Ireland Open
Marraskuu
English Open
Joulukuu
UK Championship
Scottish Open
World GP

Snooker:  discovery+, Eurosportin kanavat ja Kutonen

Maantiepyöräilyä
Kaikki maantiepyöräilyn neljä suurta ympäriajoa on katsottavissa discovery+-palvelusta ja Eurosportin kanavilta. Syyskaudella jäljellä on vielä yksi suuri etappikilpailu, Espanjan ympäriajo eli La Vuelta. Myöhemmin syksyllä maantiepyöräilyn MM-mitaleista mitellään Australian asfalttiteillä. 

La Vuelta, 19.8.-11.9.

Maantiepyöräilyn MM-kisat 18.9.-25.9.

Maantiepyöräily: discovery+ ja Eurosportin kanavat

Yhteyshenkilöt

Petra Olamo

Communications Advisor